Novo poročilo za hierarhijo pakiranja

Da se učinkovito prepreči težave zaradi neberljivih kodnih simbolov v okolju skeniranja je priporočena predhodna kontrola, saj je le na tak način mogoče zagotoviti, da neustrezna črtna koda ne vstopa v preskrbovalno verigo. TRIS poročilo verifikacije je oblikovano prav s tem namenom!

Glede na potrebe, ki smo jih zaznali v okolju, smo pripravili posebno tehnično poročilo verifikacije, ki vključuje kontrolo črtne kode za vse nivoje pakiranja enot (TRIS). Tako boste lahko najbolj enostavno preverili ustreznost vseh kodnih simbolov za celotno hierarhijo pakiranja.

V primeru ugotovljenih nepravilnosti TRIS poročilo vključuje napotke za odpravo le teh in enkratno brezplačno ponovno kontrolo popravljenih vzorcev v roku 5 dni!

Cenik verifikacije oz. izdelave tehničnega poročila najdete TUKAJ.

 

 

Težave zaradi slabe črtne kode

Proizvajalec lahko veliko pozornosti nameni kakovostni izdelavi izdelka, oblikovanju embalaže in promociji, na pravila o namestitvi črtne kode na izdelek ali škatlo pa pozabi. Včasih je kodni simbol celo moteč element za oblikovalca.

Ne pozabite, da izdelek brez črtne kode ne more priti na prodajno polico trgovskih verig! Prav tako lahko izdelek s slabo kodo mesto na prodajni polici začasno ali trajno izgubi.

Slaba črtna koda predstavlja motnjo

Slaba črtna koda predstavlja motnjo pri identifikaciji izdelka pri skeniranju (v skladišču, na blagajni), pri čemer v trgovini na blagajni povzroči tudi nejevoljo kupcev, ko je treba kodo ročno vnesti v sistem, ker ni avtomatsko berljiva. Tako imamo na eni strani izgubljeni čas v poslovanju, ki ga je mogoče konkretno ovrednotiti, po drugi strani pa slabo voljo potrošnika. Slednje je težko ovrednotiti, zagotovo pa si noben trgovec ne želi, da bi kupci zaradi slabe izkušnje pri nakupovanju naslednjič raje odšli v drugo trgovino. 

Preprečite težave zaradi slabe črtne kode - preverite, če so kodni simboli na vaših prodajnih enotah dobro berljivi! 

 

Pogosta vprašanja

  • Kakšne vzorce se lahko verificira?
  • Koliko časa traja, da dobim poročilo?
  • Kako izvem, kaj je treba popraviti?

Preberi več

Na GS1 Slovenija so nam izčrpno pomagali pri ugotavljanju vzrokov, ki zmanjšujejo berljivost 2D kod.

Gorazd Majcen, EMA d.o.o.