Standardi GS1

Integriran sistem globalnih standardov za identifikacijo, zajem in izmenjavo informacij

 

Standardi GS1 omogočajo, da vsi partnerji v preskrbovalni verigi govorijo isti jezik in tako pomagajo izboljšati in racionalizirati poslovne procese. Sistem je globalen, večsektorski in nadgradljiv. Ustvarjajo ga uporabniki preko sistema GSMP (Global Standards Management Process).

Uporabnikom sistema GS1 je v pomoč pri implementaciji na voljo uvoden in enostaven dokument s poudarkom na oštevilčenju in črtnem kodiranju - Uporabniški priročnik GS1. Ta dokument ni izčrpen in ne nadomešča Splošnih specifikacij GS1 (GS1 General Specifications), ki ostajajo referenčni dokument standarda GS1 za avtomatsko identifikacijo.

Identifikacija

Globalna enolična identifikacija prodajnih enot, storitev, lokacij, transportnih enot, vračljive embalaže, dokumentov, ..., je osnova sistema standardov GS1.

Identifikacijski ključi >

Aplikacijski identifikatorji >

Upravljanje GTIN >


Zajem

Črtne kode omogočajo hitro in zanesljivo identifikacijo v katerikoli točki preskrbovalne verige. Zaradi svoje preproste in relativno poceni tehnologije so črtne kode najbolj razširjena tehnologija avtomatske identifikacije.

Črtna in 2D koda >

EPC-RFID >

Logistična nalepka GS1 >


Izmenjava

Natančna in hitra izmenjava podatkov med partnerji v preskrbovalni verigi je nujen pogoj za upravljanje in kontrolo procesov.