V Lizboni o industriji in standardih, tudi o »Digital Link«

 

Do 13. septembra bo potekal dogodek, na katerem se bodo posvetili sledljivosti v prihodnje, črtnemu kodiranju ter enodimenzionalnim (1D) ter dvodimenzionalnim (2D) kodam v maloprodaji in zdravstvu. Udeleženci se bodo posvetili tudi novemu standardu, imenovanemu Digital Link, ki predpisuje način sestavljanja spletnih povezav, tako da omogočajo dostop do podatkov o izdelku na podoben način, kot je skeniranje črtne kode, a hkrati z novimi prednostmi.

Več o tem preberite v letošnji reviji Novice 18. Kot piše svetovalec za IT v GS1 Slovenija Branko Šafarič, se pri nakupovanju preko spleta in ob podpori standarda Digital Link vzpostavi povezava med nakupom in stranko. Ta povezava mora biti popolnoma nedvoumna, sicer nakup ne bi bil mogoč. Hkrati to omogoča novo stopnjo sledljivosti. Natančno se ve, kdo je kupil kateri izdelek. Kaj vse to potegne za seboj, si je težko v celoti predstavljati, a ni dvoma, da ponuja mnoge nove možnosti tako za trgovce kot za kupce (B2B in B2C).

V programu so tudi pametni sistemi avtomatizacije ter povezane naprave, ki omogočajo razvoj novih aplikacij, pri čemer bodo v ospredju senzorji in spremembe pri njihovi uporabi. Pripravljajo tudi interaktivne delavnice o digitalizaciji, transportu in logistiki, vse se bo pa povezovalo z vrednostnimi verigami v industriji.

Ostale teme so še: